Ach to leto, ne a ne prijit… tak az se dostavi ty boruvky (chvili to bude trvat), at mate co peci! Dobrou… ahojky
Lívance s borůvkovou omáčkou
(dávka na 18 kusů)
Potřebujeme: na těsto: 1/2 kostky droždí (20 g )
375 g hladké mouky
625 ml mléka
20 g cukru
1 vejce
špetku soli, sádlo nebo olej na pečení
Boruvková omáčka:100 g borůvek
1 lžíce cukru
1 lžíce citrónové šťávy
půl lžičky škrobové moučky bramborové
hrozny na ozdobu
strouhaný tvaroh
Doba přípravy: 35 minut
Postup: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a mouku, po 15 minutách přilijeme vejce, osolíme, promícháme a znovu necháme na teplém místě kynout asi 10 minut.
Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme tuk, vlijeme řídké těstíčko a pečeme zvolna z obou stran dozlatova.
Na talíři poléváme omáčkou, zdobíme tvarohem a kuličkami hroznů.
Boruvková omácka: rozmícháme škrob s několika lžícemi vody a přisypeme borůvky s cukrem, povaříme 2 minuty a podáváme.